We gebruiken cookies en vergelijkbare tools om je winkelervaring te verbeteren, onze services aan te bieden, te begrijpen hoe klanten onze services gebruiken zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen, en om advertenties weer te geven, inclusief op interesses gebaseerde advertenties. Goedgekeurde derde partijen gebruiken deze tools voor onze weergave van advertenties.

Bekijk het cookiebeleid.

afvalbak trapo plus 1Afvalbak Trapo Plus 1
  • Nieuw
Prijs op aanvraag
afvalbak trapo plus 2Afvalbak Trapo Plus 2
  • Nieuw
Prijs op aanvraag
recycling afvalbak trapo 2Recycling Afvalbak Trapo 2
  • Nieuw
Prijs op aanvraag
recycling afvalbak trapo 1Recycling Afvalbak Trapo 1
  • Nieuw
Prijs op aanvraag
afvalbak trapo 3Afvalbak Trapo 3
  • Nieuw
Prijs op aanvraag

Tags

Recente artikelen

Bushokjes voor mens en natuur

visibility 180 Bekeken comment 0 reacties list In: Overkappingen

Fietsoverkappingen, rookoverkappingen en bus abri’s voor mens en natuur.

Bushokje met groen sedumdak

Als het gaat om milieu en levenskwaliteit, denkt Utrecht groot: de op drie na grootste stad van Nederland heeft zich tot doel gesteld de gezondste regio van Europa te worden. Naast één van grootste fietsenstallingen ter wereld heeft de studentenstad met ruim 350.000 inwoners ook milieuvriendelijke bus abri's die zijn voorzien van sedumdak. Hiermee gaat Utrecht mee in de trend waarbij daken zoveel mogelijk worden vergroend. Zodoende wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en heeft dit een positief effect op de verdere verduurzaming van steden. 

Utrecht heeft momenteel 491 "bushokjes", waarvan 316 al zijn beplant met robuuste sedum-planten. De "groene" haltes veranderen het stadsbeeld van Utrecht, tonen het milieubewustzijn van de gemeente en bieden talrijke voordelen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving: Sedumdaken helpen bij het opvangen van fijnstof, kunnen regenwater opslaan en bieden verkoeling. Daarnaast streeft Utrecht ook naar verbetering van de biodiversiteit in de stad. Met groendaken vergroot je het leefgebied voor bijen en andere insecten.

bushokje met sedumdak

Verduurzaming stedelijke gebieden

Een prachtig concept in het verduurzamen van stedelijke gebieden. De Utrechtse bushaltes zijn een voorbeeldige stap richting een duurzamere wereld en verdient navolging. Ook in het buitenland wordt dit idee opgepikt. Leipzig is een van de eerste grote Duitse steden die een ecologisch plan lanceert waarbij meer dan 400 bushaltes van een sedumdak worden voorzien. Inmiddels hebben ook andere grote Europese steden de wens voor groene bushokjes uitgesproken.

Niet iedere overkapping kan zomaar belast worden met een sedumdak. Planten, maar vooral grond, water en sneeuw kunnen de constructie van een overkapping behoorlijk belasten. Wanneer je kiest voor een overkapping met sedumdak dan wordt de constructie van de abri aangepast en zo voldoende draagkracht gegarandeerd.

Fietsoverkapping met groendak

Een groot deel van onze overkappingen kan worden voorzien van sedum beplanting. Ben je op zoek naar een fietsoverkapping met groendak voor bij het schoolplein, station of bij je kantoorpand? Onze fietsoverkapping Bonn is een echte allrounder. Verkrijgbaar in vele maten, te voorzien van diverse opties en verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Een stevige fietsenstalling voorzien van trapezium dak waarin wij onze GreenPlus sedum dak cassetes kunnen toepassen. Bij levering garanderen wij een sedum dichtheid van 95% zodat je gelijk de voordelen hebt van je eigen groendak. Naast een sedumdak kunnen wij fietsoverkapping Bonn ook voorzien van LED-verlichting, informatieborden, afvalbakken en fietsenrekken.

Fietsoverkapping met groendak sedum

Rookabri met groendak

Onze abri Keulen wordt veelal ingezet als bushokje of als rookabri. Ook deze abri is leverbaar met groendak. We hebben een ruim assortiment standaard overkappingen maar zijn ook sterk in maatwerk. 

Subsidies voor groene daken

Veel gemeentes subsidiëren aanleg van groene daken. De regels hiervoor verschillen per gemeente. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden binnen je gemeente. We kijken met je mee naar een oplossing op maat, zodat je de overkapping geheel naar wens kan inrichten. Neem vrijblijvend contact op als je vragen hebt over de mogelijkheden. Of vraag direct een offerte aan. Liever advies op locatie? Wij komen graag langs.

Wij zijn Umfeldt!

Reacties

Laat je reactie achter

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december